Медиите за нас

“Опашати непознати” е номинирана в конкурса за детски книги „Бисерче вълшебно“ 2022!
Участваме в категория “Откриватели” 5-7г.
Гласувайте с вашето дете за любимата му книга от 23 февруари до 11 май 2022.
Благодарим на организаторите за оказаната чест ❤

Научете повече за конкурса и как да гласувате тук:

BISERCHE.COM

И да, в този текст присъстват някои леко по-сложни и завъртяни думички, но това съвсем не значи, че използваната в самата книга лексика не е достъпна и за малки читатели. Дори напротив. У впечатлителния детски ум „Опашати непознати“ може би ще остави най-ярка следа. Път, който да бъде следван.

прочети повече в

Книжни Криле

Когато започнах да пиша “Опашати непознати” преди 2 години, не си давах сметка за това. И слава Богу, защото тогава сигурно изобщо нямаше да се захвана с тази трудна задача. Единственото, за което си мислех тогава, бяха моите деца. Какво бих искала да им кажа, в какви хора бих искала да се превърнат.

Научи повече в

mamaznaevsichko.com

Книгата ни дава ценен урок по емпатия и създава възможност за полезен разговор между деца и родители за емоционалната интелигентност.

разгледай в

otkasi.com

Може ли една детска книга да дава информация по сериозни теми, свързани с емпатията и емоциите? Детските книги имат ли роля във възпитанието?

Прочети интервюто със Събина Георгиева в

LifeBites.bg

Kнигата може да послужи за отправна точка за полезни разсъждения и разговори с децата у дома. Читателите могат да се припознаят в образите на петте кученца и да пречупят историите през собствената си призма.

“Опашати непознати” напомня на децата (а и не само) да не съдим другите прибързано и не се страхуваме да даваме втори шанс.

Виж цялата статия в

AzCheta.com

За мен “Опашати непознати” е книга за емпатията, за разбирането на това какво чувстват другите, какво преживяват и как преживяното им се е отразило. Чрез петте различни истории, представени толкова леко и благозвучно, които показват как зад всяко действие всъщност има причина. И това не важни само за кучетата 😄, но със сигурност е по-лесно да бъде разбрано от децата, поглеждайки през очите на “най-добрият приятел” на човека 😊

Прочети повече в

castleofsunlight.com

bg_BGBulgarian