Медиите за нас

Спечелихме две награди в конкурса „Бисерче вълшебно“ 2022!
“Опашати непознати” грабна второ място в категория “Откриватели” 5-7г. и първо място в категория “Бъдещи читатели с мнение” (до 5г.). 

Научете повече за резултатите от вота и награждаването на

BISERCHE.COM

След първото представяне на български писател на детски книги в инициативата “Приказки под нашето дърво” на книжарница Treehouse.bg във Варна, Събина Георгиева гостува в нашия онлайн блог, за да поговорим за “Опашати непознати” и бъдещите проекти на изд. Меченосец.

Прочетете интервюто тук

treehouse.bg

Интервю по БНР Шумен със Събина Георгиева за литературата за деца, за персонажите, темите и историите за най-малките. Един разговор в навечението на представянето на книгата “Опашати непознати” на среща с автограф в Регионална библиотека “Стилиян Чилингиров” – Шумен.

Чуйте записа от разговора с Антоний Димов тук

bnr.bg

“Опашати непознати” е номинирана в конкурса за детски книги „Бисерче вълшебно“ 2022!
Участваме в категория “Откриватели” 5-7г.
Гласувайте с вашето дете за любимата му книга от 23 февруари до 11 май 2022.
Благодарим на организаторите за оказаната чест ❤

Научете повече за конкурса и как да гласувате в

BISERCHE.COM

Първоначално написана с любов и замисъл за  собствените й деца, впоследствие става любима на много български родители и деца, и съвсем заслужено печели овациите на най-малките читатели с награда в конкурса за детски книги “Бисерче вълшебно 2022”.

Чуйте радио интервюто с Таня Лазарова в предаването "Клуб Неделя" на

БНР Пловдив

И да, в този текст присъстват някои леко по-сложни и завъртяни думички, но това съвсем не значи, че използваната в самата книга лексика не е достъпна и за малки читатели. Дори напротив. У впечатлителния детски ум „Опашати непознати“ може би ще остави най-ярка следа. Път, който да бъде следван.

Прочетете целия отзив на Ненко Генов на

Книжни Криле

Много често инстинктивната ни реакция от лаещо и ръмжащо куче е страх, склонни сме и да заклеймяваме кучето като “лошо”, но понякога е нужно само дребно вглеждане в поведението му, за да го разшифроваме и да разберем защо кучето се държи по този начин.

Прочетете цялата статия от Никол Николова на

CATWOLF'S WRITINGS

Когато започнах да пиша “Опашати непознати” преди 2 години, не си давах сметка за това. И слава Богу, защото тогава сигурно изобщо нямаше да се захвана с тази трудна задача. Единственото, за което си мислех тогава, бяха моите деца. Какво бих искала да им кажа, в какви хора бих искала да се превърнат.

Прочетете разказа на автора Събина Георгиева тук:

mamaznaevsichko.com

Всеки има своята история. Същото важи и за кучетата, с които се разминаваме почти постоянно. Добре е да го знаем, да си го напомняме и да обсъждаме тази тема с децата.

Прочетете в блога на Пирина Воденичарова от "Нито ден без книжки" на

EMPIRINA.COM

В месеца на четенето, епизод 208 на „Книжният подкаст“ е запазен за среща с писателката Събина Георгиева. Тя е и първият детски писател, който се включва в Маратона на четенето във Враца, за да представи книгата си „Опашати непознати”.

Чуйте разговора с Милена Николова от Регионална библиотека - Враца тук

azcheta.com

Какво се крие зад вида, лая и шумотевицата на четирикраките? Тук децата ще бъдат допуснати до вътрешния свят на пет кучета, различни по порода и характер. С твърди корици, много полезна и интелигентна детска книжка.

Чуйте рубриката "За книгите и други приятели" в шоуто на Инспектор N-JOY със Станислава Георгиева–Съни на

NJOY.bg

В какви инициативи се включва издателство “Меченосец” покрай Маратон на четенето и Поход на четенето 2023? Кратък разговор с БНР Пловдив в контекста на Четене на детски книги с герои кучета и дискусия за бездомните животни.

Чуйте записа с Таня Лазарова в предаването “Вход свободен”, рубрика “За животните с любов” по-долу:

Може ли една детска книга да дава информация по сериозни теми, свързани с емпатията и емоциите? Детските книги имат ли роля във възпитанието?

Прочетете интервюто на Анна Палазова със Събина Георгиева на

LifeBites.bg

Kнигата може да послужи за отправна точка за полезни разсъждения и разговори с децата у дома. Читателите могат да се припознаят в образите на петте кученца и да пречупят историите през собствената си призма.

“Опашати непознати” напомня на децата (а и не само) да не съдим другите прибързано и не се страхуваме да даваме втори шанс.

Вижте цялата статия на

AzCheta.com

За мен “Опашати непознати” е книга за емпатията, за разбирането на това какво чувстват другите, какво преживяват и как преживяното им се е отразило. Чрез петте различни истории, представени толкова леко и благозвучно, които показват как зад всяко действие всъщност има причина. И това не важни само за кучетата 😄, но със сигурност е по-лесно да бъде разбрано от децата, поглеждайки през очите на “най-добрият приятел” на човека 😊

Прочетете ревюто на Лора Величкова на

castleofsunlight.com

Книгата ни дава ценен урок по емпатия и създава възможност за полезен разговор между деца и родители за емоционалната интелигентност.

Разгледайте откъс от книгата на

otkasi.com

bg_BGBulgarian