Медиите за нас

Много харесах начина, по който е поднесено посланието в книгата. На пръв поглед съвсем обикновено търсене на перце, а всъщност означава толкова много.
Понякога се лутаме с години, докато намерим нашето нещо, но Сами ни показва колко е важно да си упорит, да преследваш целите си, да вярваш, че ще успееш. Тогава магията се случва.

Прочетете ревюто на "Перото на Сами" от Никол Николова тук

Catwolf's writings

Харесвам много книжки, които по разбираем за децата начин отварят големи и важни теми – както Луана ни помогна да започнем разговора за споделянето. Илюстрациите са наистина добри и всеки нов гост, се превърна бързо в симпатично приятелче за моя малък читател. 

Прочетете пълния отзив на Стефи Стоянов за книгата "Дузина понички"

Mammi.bg

“Дузина понички” разказва за мечката Луана, която се готви за зимен сън с дузина апетитни понички. Но когато приятелите й позвъняват на вратата, тя с щедрост споделя вкусната си почерпка с тях. Ще остане ли нещо за хапване и за Луана?

“Дузина понички” е забавна история за приятелството, споделянето и силата на думата “Извинявай”. 

Чуйте интервюто с Таня Лазарова в предаването "Клуб Неделя" за книгата "Дузина понички" на

БНР Пловдив

„Дузина понички“ е точно толкова сладка книга, колкото предполага и самото заглавие! Да, куплетите на тази история спокойно могат да послужат и като отправна точка за малко математически умения, а децата ще опознаят и някои типични представители на американската фауна, но най-хубавото тук е самият сюжет, в който откриваме както неволни и неосъзнати грешки, така и искрено извинение. 

Прочетете отзива на Ненко Генов в литературния блог

Книжни Криле

Спечелихме две награди в конкурса „Бисерче вълшебно“ 2022!
„Опашати непознати“ грабна второ място в категория „Откриватели“ 5-7г. и първо място в категория „Бъдещи читатели с мнение“ (до 5г.).  Благодарим на всички гласували деца за указаната подкрепа! 

Научете повече за резултатите от детския вот и награждаването на

BISERCHE.COM

След първото представяне на български писател на детски книги в инициативата „Приказки под нашето дърво“ на книжарница Treehouse.bg във Варна, Събина Георгиева гостува в нашия онлайн блог, за да поговорим за „Опашати непознати“ и бъдещите проекти на изд. Меченосец.

Прочетете интервюто тук

treehouse.bg

Интервю по БНР Шумен със Събина Георгиева за литературата за деца, за персонажите, темите и историите за най-малките. Един разговор в навечението на представянето на книгата „Опашати непознати“ на среща с автограф в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ – Шумен.

Чуйте записа от разговора с Антоний Димов тук

bnr.bg

Първоначално написана с любов и замисъл за  собствените й деца, впоследствие става любима на много български родители и деца, и съвсем заслужено печели овациите на най-малките читатели с награда в конкурса за детски книги „Бисерче вълшебно 2022“.

Чуйте радио интервюто с Таня Лазарова в предаването "Клуб Неделя"по повод на книгата "Опашати непознати" на

БНР Пловдив

И да, в този текст присъстват някои леко по-сложни и завъртяни думички, но това съвсем не значи, че използваната в самата книга лексика не е достъпна и за малки читатели. Дори напротив. У впечатлителния детски ум „Опашати непознати“ може би ще остави най-ярка следа. Път, който да бъде следван.

Прочетете целия отзив на Ненко Генов на

Книжни Криле

Много често инстинктивната ни реакция от лаещо и ръмжащо куче е страх, склонни сме и да заклеймяваме кучето като “лошо”, но понякога е нужно само дребно вглеждане в поведението му, за да го разшифроваме и да разберем защо кучето се държи по този начин.

Прочетете цялата статия за "Опашати непознати" от Никол Николова на

CATWOLF'S WRITINGS

Когато започнах да пиша “Опашати непознати” преди 2 години, не си давах сметка за това. И слава Богу, защото тогава сигурно изобщо нямаше да се захвана с тази трудна задача. Единственото, за което си мислех тогава, бяха моите деца. Какво бих искала да им кажа, в какви хора бих искала да се превърнат.

Прочетете разказа на автора Събина Георгиева тук:

mamaznaevsichko.com

Книгата ни дава ценен урок по емпатия и създава възможност за полезен разговор между деца и родители за емоционалната интелигентност.

Разгледайте откъс от книгата "Опашати непознати" на

otkasi.com

Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения. Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви. 

Това е и посланието, което носи най-новата книга на автора Събина Георгиева. „Перото на Сами“ грабва най-малките читатели с невероятно живите си илюстрации създадени от пловдивчанката Стефана Аргирова, и ни разказва за малкото папагалче Сами, който се впуска в търсене на любимото си перо.

Чуйте записа от разговора с Таня Лазарова в предаването "Вход свободен" по БНР Пловдив тук

bnr.bg

Нова детска книга бе представена пред ученици в шуменската регионална библиотека. Автор на „Опашати непознати“ е Събина Георгиева. Историята показва как петте кучета преминават през различни трудности, учейки децата на емпатия и съпричастност.

Гледайте запис от интервюто по Телевизия Шумен тук

tvshumen.bg

Всеки има своята история. Същото важи и за кучетата, с които се разминаваме почти постоянно. Добре е да го знаем, да си го напомняме и да обсъждаме тази тема с децата.

Прочетете мнение за "Опашати непознати" в блога на Пирина Воденичарова от "Нито ден без книжки" на

EMPIRINA.COM

В месеца на четенето, епизод 208 на „Книжният подкаст“ е запазен за среща с писателката Събина Георгиева. Тя е и първият детски писател, който се включва в Маратона на четенето във Враца, за да представи книгата си „Опашати непознати“.

Чуйте разговора с Милена Николова от Регионална библиотека - Враца тук

azcheta.com

Какво се крие зад вида, лая и шумотевицата на четирикраките? Тук децата ще бъдат допуснати до вътрешния свят на пет кучета, различни по порода и характер. С твърди корици, много полезна и интелигентна детска книжка.

Чуйте рубриката "За книгите и други приятели" в шоуто на Инспектор N-JOY със Станислава Георгиева–Съни, посветена на "Опашати непознати"

NJOY.bg

В какви инициативи се включва издателство „Меченосец“ покрай Маратон на четенето и Поход на четенето 2023? Кратък разговор с БНР Пловдив в контекста на Четене на детски книги с герои кучета и дискусия за бездомните животни.

Чуйте записа с Таня Лазарова в предаването „Вход свободен“, рубрика „За животните с любов“ по-долу:

Може ли една детска книга да дава информация по сериозни теми, свързани с емпатията и емоциите? Детските книги имат ли роля във възпитанието?

Прочетете интервюто на Анна Палазова със Събина Георгиева на

LifeBites.bg

Kнигата може да послужи за отправна точка за полезни разсъждения и разговори с децата у дома. Читателите могат да се припознаят в образите на петте кученца и да пречупят историите през собствената си призма.

“Опашати непознати” напомня на децата (а и не само) да не съдим другите прибързано и не се страхуваме да даваме втори шанс.

Вижте цялата статия на

AzCheta.com

За мен “Опашати непознати” е книга за емпатията, за разбирането на това какво чувстват другите, какво преживяват и как преживяното им се е отразило. Чрез петте различни истории, представени толкова леко и благозвучно, които показват как зад всяко действие всъщност има причина. И това не важни само за кучетата 😄, но със сигурност е по-лесно да бъде разбрано от децата, поглеждайки през очите на “най-добрият приятел” на човека 😊

Прочетете ревюто на Лора Величкова на

castleofsunlight.com

en_USEnglish