Опашати Непознати Корица

За книгата

Малкото папагалче Сами с гордост отглежда новото си оперение. Не щеш ли, любимото му червено перо внезапно изчезва! Сами се впуска в търсене, а пътят му го отвежда до различни животни. Перото обаче е предназначено само за един. Ще открие ли папагалчето своето специално перце?

Последвайте Сами в тази книга за смелостта да пребориш чуждото мнение, да намериш собственото си призвание и да го преследваш докрай.

Теми:

 • увереност и упоритост в преодоляване на трудностите
 • откриване на своето собствено “перо” (сила, дарба, талант)

Детайли

  • Обем: 48 страници
  • Твърди корици
  • Размер: 210х280 мм
  • Цена: 24лв.
  • ISBN 978-619-92047-2-6

  За посланието

  Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения. Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви.

  На нашите деца също им се налага да усещат натиска на околните. Да се държат по определен начин; да пишат толкова красиво, колкото брат си/сестра си; да тренират същия спорт като своето приятелче; да свирят, да пеят, да умеят… А колко често тези дейности отразяват техния истински талант и интереси? Дали не са просто израз на нашите неосъществени амбиции като родители?

  Представете си, че всеки от нас има свое лично, специално призвание. Перото на Сами е метафора именно за това – за собствената ни дарба, която чака да бъде открита. Рано или късно, цялата вселена впряга сили да ни помогне да достигнем до него.

  Потърсете своето “перо” – то също ви търси.

  За героите

  Сами

  Мистър Слон

  Госпожица Пантера

  Царят Лъв

  Черно-бялата Мадам

  Най-големият Сънливец

  За автора

  Събина Георгиева е детски автор и издател. Като човек, открил своята страст след доста опити, с “Перото на Сами” иска да припомни на малки и големи да не се отказват да търсят своето призвание. Макар не всяко “перо” да пасва на всеки, рано или късно достигаме до своето си, специално нещо.

  Дебютната ѝ детска книга “Опашати непознати”, издадена през 2021 г., е носител на награда “Бисерче вълшебно” за съвременна детска литература. Събина обожава личните срещи с малки читатели. Майка е на две деца, които споделят любовта ѝ към четенето. Живее във Варна със семейството си, куче и две котки.

  За Илюстратора

  Стефана Аргирова е илюстратор и графичен дизайнер с голям афинитет към детската литература. В илюстрациите в “Перото на Сами” цели да пресъздаде пъстроцветния свят на папагалчето и емоциите, през които преминава то при срещите си с многообразието от животни.

  При илюстрирането на книги за деца, Стефана често намира вдъхновение в хумора – това е и една от причините да хареса толкова историята за Сами. Работата ѝ включва книжката “If I were a water droplet” от Caitlin Dyer, а “Перото на Сами” е първият ѝ подобен проект, реализиран в България. Заедно със съпруга си и техният син живеят в Пловдив и на хубавите детски книги е отредено значимо място в ежедневието им.

  bg_BGBulgarian